tisdag 26 mars 2013

Mot alla odds

Femtio mil genom Nicaraguas djungel det är vad de tio personerna i Tv-serien "Mot alla odds" ställs inför i årets utmaning. Programmet sändes första gången 2012 och skapade då diskussion. Och ja visst kan man tycka både det ena och det andra om detta program då deltagarna inte bara kämpar med en teräng som vilken "Svensson" som hälst skulle tveka inför utan också skall klara detta sina funktionsnedsättningar till trots. Slå mynt på andras olycka säger vissa, bra att funktionshindrade äntligen får plats i Tv säger andra.

Och visst kan man tycka att det är lite synd att det måste till ett hyperextremt program för att personer med funktionshinder "ska få vara med". Vore ju klart häftigt om man plötsligen fick se tex Anders Olsson (killen har bla kört vasaloppet i sit ski och har massor med guld i simning) i ett av lagen på "Fångarna på fortet". Men dit verkar vägen vara lång. Å andra sidan läser jag om hur taggade deltagarna i "Mot alla odds" är inför utmaningen och fastnar lite extra för Nina Lundberg, 21 år som pluggar idrottsvetenskap och drömmer om att komma till Paralympics, klättra berg och lära sig att cykla trots sin cp-skada som gjort att hon delvis är förlamad på höger sida. Varför ska inte hon och alla andra få kasta sig ut i Nicaraguas djungel och testa sina gränser om både du och jag av fri vilja tex kan söka till "Robinson" eller ngt annat extremprogram och prova våra.

Söker förbrilt i listan efter någon deltagare med funktionsnedsättning pga en reumatisk sjukdom men går bet. Man kanske skulle söka till "Mot alla odds 2014"?!

Hur som hälst ikväll kl 20.00 drar serien igång på SVT1
Läs mer om programmet här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar