torsdag 10 juli 2014

Besegra trappan! Sommarutmaning.

Endast  427 steg uppför #Kvarntorpshögen i #Kumla #Besegratrappan
Foto: Från Besegra trappan på Instagram













Folk är kreativa! På besök i Bergslagen ramlade jag på detta i en turistblaska.

Från Besegra trappans hemsida...
Vår ”kära” Kvarntorpshög är ca 100 meter hög och består av ungefär 35 miljoner kubikmeter slagg. Det finns många olika sätt att ta sig upp till toppen men det mesta populära sättet är nog via ”Trappan” som är ca 200 meter lång och består av 427 trappsteg.
Trappan är ett perfekt träningsredskap som dessutom är helt gratis att använda. En vända i trappan är en ”lagom” ansträngning för de flesta men vi på Quite Right vill ändå krydda utmaningen lite mer. Vi menar att man har ”besegrat trappan” när man avverkat den tio gånger inom 5 timmar. Ett varv är ca 1115,5 meter och den totala sträckan är 11,155 km (varav 4270 trappsteg) men det är inga vanliga kilometer.
Initiativtagaren till utmaningen heter Roberth Gyllberg. Det hela började som en kul grej när en kompis behövde hjälp att bli av med några överviktskilon. Besegra trappan föddes. Sedan starten 2012 har över 650 personer besegrat trappan.
Trappan har nu fått många följare både via egna hemsidan och övriga sociala medier. Det går till och med att beställa en "Jag har besegrat trappan" tröja för den som önskar.
Roberth och hans kreativa kompisar gör att det finns hopp för folkhälsan. Utmana dig själv i sommar och besegra trappan.
Läs mera om "Besegra trappan" här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar