måndag 17 november 2014

Cykelmässa som gav mersmak!


Aluminium, carbon, trådtunna däck, hjul som på en traktor, ram i trä, färg som i engelska flaggan, cykla inne, cykla ute, cykla uppför, cykla nedför, myscykling i sol, kladdtramp i spöregn, modelejon på sadeln, fiffiga prylar du inte visste att du behövde, 2015 års modell, smarta packlösningar för bilen, trampa i klubb, på hojen för en god sak och en massa annat spännande.



Sweden Bike Expo bjöd verkligen på något för alla cykelsmaker och stilar. Oavsett ambitionsnivå och plånboksvolym fanns det både produkter och inriktningar för alla med cykelintresse. För mig var det första besöket i Kistamässans lokaler och betyget blev positivt. Lokalen kändes lagom för eventet, lätt att ta sig dit och bra med parkeringsmöjlighet. Mässan kändes personlig och vänlig men samtidigt professionell. Bra flyt i kassorna, tillgänglig via rulltrappa och hiss och en luftig övre entré med cafeteria och restaurang. På samma yta hade man valt att placera den lilla scenen där flera cykleprofiler intervjuades under mässdagarna. Det enda smolket i bägaren gällande logistiken var området där de stora "prylförsäljande" företagen hade placerats med allt från styrstammar till cykelkläder och däck. Här blev det trångt! Svårt att kunna ta sig fram och titta bland de olika borden av cykelprylar till försäljning och köerna till kassorna bildade propp för de som önskade strosa vidare. Det här gänget hade behövt större svängrum. Plus i kanten dock för möjligheten till mässförsäljning. Alltid kul att komma hem med något man inte visste att man behövde. Själv investerade jag i ett par cykelhandskar till sommarens mountainbike cykling.



Skall man sammanfatta trenden med två ord väljer jag, El-cyklar och miljömedvetet. Återkommer till detta i kommande inlägg.

Gick runt bland alla häftiga hojar för både skog och landsväg med ett leende på läpparna och det leendet sitter kvar än. Sweden Bike Expo gav helt klart mersmak och inspirerade till att gneta på med vardagsmotionen inför kommande cykelsäsong. Proffscyklist eller glad motionär, spelar ingen roll, rörelseglädje på två hjul är vad Sweden Bike Expo handlar om!

/Elin Löfberg
Redaktör för Reumatikerförbundets träningsblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar