tisdag 12 januari 2016

Om att använda träningsdagbok



För någon månad sedan hade vi en liten läsarundersökning här på bloggen som frågade om våra läsare använder träningsdagbok eller inte. Någon frågade vad en träningsdagbok är för något, så vi tänkte kort förklara det och vad det är för vits med att använda en sådan tingest.

En träningsdagbok kan vara allt från ett vanligt papper eller almanacka där du skriver in när och vad du tränat till en digital plattform på din dator, läsplatta eller smarta mobil där du kan lagra allt mellan himmel och jord som rör din träning.

Oavsett vad du använder fyller träningsdagboken några viktiga funktioner...
1. När du i någon form dokumenterar din fysiska aktivitet och träning får du svart på vitt på vad som faktiskt blir utfört.
2. Utifrån uppgifterna i punkt 1 kommer du kunna följa dina resultat över tid och lättare kunna följa och se ett mönster i hur din träning påverkar dig på bästa sätt, men också lättare kunna göra förändringar om det är någon som du mår sämre av.
3. Träningsdagboken är en hjälp för den goda vanan, med en träningsdagbok får du lättare att komma in i en god och regelbunden vana av fysisk aktivitet och träning.
4. Att använda en träningsdagbok är roligt då man kan sätta upp mål för olika perioder eller som i de digitala varianterna till och med följa sina kompisar och peppa varandra via sina träningsdagböcker.

Ja listan skulle kunna göras lång på träningsdagbokens fördelar, men jag tror att den tyngsta och viktigaste punkten är just nr 1, att du för dig själv faktiskt ser vad du åstadkommit.

Sök på ordet träningsdagbok eller app träningsdagbok så kan du vraka och välja i utbudet eller ta kort och gott fram block och penna och skriv -Min träningsdagbok 2016.

Börja idag!

Läs flera inlägg under taggen "träningsmål" som du hittar här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar